Design for Longevity

Det specifikke formål med Design for Longevity er, at gøre det muligt for designere og produktudviklere at opfylde deres enorme potentiale for at skabe bæredygtige forandringer. Dette er et vigtigt strategisk fokus, fordi op til 80 procent af en beklædningsgenstands miljøpåvirkning besluttes i designfasen.

Forlængelsen af produkt og materialelevetid er en stor mulighed for at sænke miljøbelastningen fra ​​beklædningsindustrien og ændringer i designfasen kan have en enorm betydning for, hvor længe produktet kan anvendes.

Ved at skabe en online platform specifikt rettet mod at øge bevidstheden om og inspirere designere og produktudviklere til at designe produkter med lang levetid, hjælper vi med at katalysere ændringer i den nuværende designpraksis, som skal være drivkraft mod bæredygtig mode og støtte en cirkulær økonomi.

Design for Longevity er en del af ECAP.
ECAP er et nyt projekt, der vil bringe miljømæssige og økonomiske fordele til beklædningssektoren. Den holistiske tilgang omfatter bæredygtigt design, produktion, forbrug, indsamling og genanvendelse.

Projektet fokuserer på beklædningsforsyningskæden og skal specifikt reducere spild og skabe en effektiv udnyttelse af materialerester. ECAP blev lanceret i september 2015 og løber i 3,5 år til marts 2019.