MIN HISTORIE: Roy Krejberg i dialog med Ane Lynge-Jorlén

14. december, 2016
17:00 til 18:00
Bredgade 68, 1260 København K (Designmuseum Danmarks festsal)

Til december vender MIN HISTORIE tilbage, når Danish Fashion Institute i samarbejde med Designmuseum Danmark inviterer indenfor i designeren Roy Krejbergs inspirerende univers ledsaget af kurator Ane Lynge-Jorlén.

Vi byder i de designhistoriske omgivelser på et lille glas og et særligt indblik i en stor dansk designers fortælling. Med Ane Lynge-Jorléns indgående forståelse for Roy Krejbergs designunivers, kortlægger designeren sin færden fra de første tegnestreger hos danske modehuse til blandt andre Kenzo i Paris og tilbage til dansk design. Roy Krejberg er netop hjemvendt til den danske modescene som kreativ chef for Ivan Grundahl efter at have designet couture-kreationer i Paris for sit eget brand Peachoo + Krejberg.

Hvor og hvornår

Roy Krejberg, kreativ chef for Ivan Grundahl
Roy er uddannet på Dansk Konfektions- og trikotage Skole i 1981. Efter at have været chefdesigner for en række danske mærker, blev han i 1990'erne headhuntet til Paris, hvor han var chefdesigner for Daniel Hector og senere designchef for herrelinjen hos Kenzo i Paris fra 1994 til 2003. Siden august 2016 har Roy Krejberg været kreativ chef for Ivan Grundahl. Sideløbende har han lavet kostumer til en række anerkendte internationale teaterforestillinger, operaer og film.

Ane Lynge-Jorlén, ph.d., kurator og skribent
Ane har en uddannelsesmæssig baggrund i modehistorie- og kultur (MA) og modesociologi (Ph.d) fra University of the Arts London. Hun har undervist i modens historie og teori på London College of Fashion og Parsons Paris og er nu ekstern lektor i Fashion Studies på Lunds Universitet og er desuden fast tilknyttet modeskribent på Weekendavisen. Siden 2014 har hun kurateret en række udstillinger, bl.a. 'The Parisian Fashion House Peachoo+Krejberg 2004-2014' i Rundetaarn.