Sundhedsminister sender officielt brev til Louis Vuitton

08. Juni 2017

Som opfølgning på sagen med den danske model Ulrikke Høyer, opfordrer sundhedsministeren, sammen med Styregruppen bag Modebranchens Etiske Charter, modehuset til at lade sig inspirere af det etiske charter, vi har herhjemme.

For et par uger siden florerede sætningen ”Too fat for Louis Vuitton” overalt i medierne, i forbindelse med den danske model Ulrikke Høyers kritik af det franske modehus, der mente, hun var for stor til at gå deres Cruise show i Kyoto den 14. maj.

Ulrikke Høyer valgte at gå offentligt med oplevelsen, fordi hun mente, der er tale om en generel tendens i branchen, og det er hun ikke ene om at synes – sundhedsminister Ellen Trane Nørby og Eva Kruse, på vegne af styregruppen bag Modebranchens Etiske Charter, mener også, at episoden vidner om, hvordan branchen fremmer nogle urealistiske skønhedsidealer:

”Modegiganter som Louis Vuitton skal forstå og anerkende, at de har et stort medansvar for, hvordan helt unge piger ser på sig selv. Når de hører historier som Ulrikkes, så får de altså et helt forkert billede af, hvordan man skal se ud, når man er sund og rask. Det her er et problem, der rækker ud over branchen og helt ind på teenageværelset,” lyder det fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby, som derfor har valgt at følge op på sagen sammen med Styregruppen bag Modebranchens Etiske Charter.

Les hele artiklen her på Fashion Forum.