Om organisationen

Danish Fashion Institute (DAFI) er en netværksorganisation etableret af den danske modebranche i 2005. Formålet med DAFI er at facilitere et omfattende netværk, som skal udvikle, fremme, markedsføre og drive dansk mode fremad, således at dansk mode styrkes på den internationale scene. For jo stærkere dansk mode står i udlandet og jo mere international opmærksomhed vores branche vinder, des bedre sikrer vi også udviklingen af en stærkere og mere konkurrencedygtig modebranche.

Konkret arbejder vi i DAFI ud fra visionerne om at samle branchen, professionalisere modeugen, få dansk mode på den politiske dagsorden, styrke kommunikationen mellem branchen og uddannelserne, tilføre ny viden til branchen og facilitere networking, hvor det vil få betydning for branchen og for Danmarks position på det globale modeverdenskort. At modebranchen bliver taget seriøst politisk, og at der fokuseres på, hvordan Danmark kan bruge branchens kreative, design- og forretningsmæssige kompetencer til at styrke vores position internationalt er altafgørende for, at branchen fortsat kan vækste.

Copenhagen Fashion Week

Danish Fashion Institute har siden stiftelsen i 2005 stået bag organiseringen af en af landets største internationale begivenheder; den halvårlige modeuge i København, Copenhagen Fashion Week. Inden 2005 havde modeugen primært haft form som en messe-/salgsuge, men siden etableringen af paraplyprojektet Copenhagen Fashion Week har den udviklet sig til også at være en kulturel begivenhed med modeshows, events og aktiviteter, der breder sig ud over hele byen og involverer såvel modeprofessionelle, som byens indbyggere og turister. Copenhagen Fashion Week er i dag en kulturel begivenhed med modeshows, events og aktiviteter, der breder sig ud over hele byen og involverer såvel modeprofessionelle, som byens indbyggere og turister. Læs mere om Copenhagen Fashion Week her.

NICE

I 2008 initierede DAFI projektet NICE (Nordic Initiative Clean and Ethical) i samarbejde med vores nordiske søsterorganisationer, tilsammen Nordic Fashion Association. NICE har til formål at assistere og motivere modevirksomheder med at integrere bæredygtighed og social ansvarlighed i deres forretningsprocesser og praksisser og herigennem skabe samfundsmæssig værdi. NICE har siden 2009 stået bag organiseringen af det store internationale topmøde Copenhagen Fashion Summit, som afholdes hvert andet år og samler branchefolk, politikere, eksperter og NGO’er fra hele verden til at diskutere visioner og udfordringer for en bæredygtig modebranche. NICE står bag det internationalt anerkendte, internationale topmøde Copenhagen Fashion Summit. Læs mere om NICE her.

Fashionforum.dk

I 2010 lancerede DAFI modebrancens online medie Fashionforum.dk – et projekt, der udsprang af Modezonen (læs herom nedenfor). FashionForum.dk leverer dagligt nyheder til og om den danske modebranche og indeholder desuden Danmarks største jobportal specifikt for modebranchen. Læs mere om Fashionforum.dk her.

Modezonen

Fra 2008-2011 stod DAFI bag driften af det treårlige politiske brancheinitiativ Modezonen i samarbejde med Designskolen Kolding, Danmarks Designskole, KEA, Dansk Design Center, TEKO, Dansk Erhverv, Dansk Mode og Textil, Danmarks Eksportråd, Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden. Modezonen var et tre-årigt projekt, og havde til formål at at udvikle og sikre muligheder for at kombinere kreativitet, innovation, talentudvikling, forretningsforståelse, etik og globalt udsyn - og dermed skabe et endnu bedre miljø for økonomisk og ansvarlig vækst i modebranchen.