Didder Rønlund

I en verden af ikoner har Didder Rønlund med mere end 70 år som aktiv journalist, heraf mere end 60 år som modejournalist, selv opnået ikon-status. Hun er dansk modejournalistiks grand old lady. Dertil kommer, at hun er Ridder af Dannebrog og modtager af en Lifetime Achievement Award fra den internationale kosmetikbranche.

Didder Rønlund har selv berettet om sit liv blandt verdens førende modefolk i bogen Hele mit liv på høje hæle. Erindringer i glimt, 2009. Hendes far var jurist og amtsrådssekretær i Nykøbing Falster. Efter forældrenes skilsmisse flyttede Didder Rønlund med sin mor til København, hvor hun med en pigeskoleeksamen fra Ingrid Jespersen i bagagen søgte ind som elev på Nationaltidende, kun 16 år gammel. Inden læretiden var overstået, havde hun fået overdraget det lidet påagtede kvindestof, som hun udvidede og videreudviklede, så kontakten med læserne blev stærkere.

Det var også hendes fortjeneste, at Nationaltidende knyttede Anne Wolden-Ræthinge alias Ninka til sig som reporter og interviewer. Da Nationaltidende lukkede i 1961, fik Didder Rønlund straks et tilbud fra B.T., hvor hendes reportager fra de store modeopvisninger blev markedsført med forsidehenvisninger, fotos og frække rubrikker. Modeopvisningerne blev typisk dækket gennem en række korte, billedbårne reportager, fordelt over flere dage.

Ved pensioneringen som 67-årig i 1993 modtog Didder Rønlund et nyt jobtilbud, denne gang fra Billed Bladet, som hun arbejdede freelance for frem til 2007. Siden har hun skrevet for Danish Fashion Institute.

Journalist

Danish Fashion Institute
Frederiksholms Kanal 30-C
1220 Copenhagen K
+45 70 20 30 68